Shitpublishing Marathon

8 hores 16 usuaris 64 llibres

8 de juny d’11:00 a 19:00 h – M|A|C Presó

Activitat gratuïta amb reserva prèvia

Més informació

Shitposting en el foro es cosa del pasado, la moda ahora es el shitpublishing acelerado. Uneix-te a la marató d’hiperpublicació! 8 hores de treball en les quals 16 participants crearem, maquetarem i publicarem en línia 64 llibres. 

Encara continues escrivint com al s.XIX? Continues llegint les teves obres abans de publicar-les? Encara tractes de fer una cosa nova? Abandona el que saps sobre llibres i deixa’t fondre en el plaer accelerat de copiar, piratejar i hiperpublicar. Automatitza l’escriptura, copypasteja novel·les senceres, edita un fotollibre d’imatges aleatòries, crea la teva versió de les escriptures sagrades substituint paraules… Publica ràpid, publica-ho tot. Aquests llibres no volen ser llegits, només busquen circular per internet.

En aquesta marató us proposem crear prioritzant la quantitat sobre la qualitat, la còpia sobre l’originalitat, el joc sobre la innovació, la rapidesa sobre la coherència. Us proposem distorsionar les dinàmiques del treball creatiu, emular la hiperactivitat capitalista amb un objectiu absurd: crear i publicar 64 llibres en 8 hores.

Activitat a càrrec d’Ezequiel Soriano, antropòleg i artista que xplora temes relacionats amb internet, folklore i apropiació a través de l’etnografia, l’experimentació artística i l’edició post-digital. Dirigeix el laboratori Artefactos Nativos, un projecte editorial amb l’objectiu d’imprimir internet. Ha realitzat projectes de recerca i experimentació en folklore digital en el Centre d’Arts Santa Mònica, la Sala d’Art Jove, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i L’Escocesa; i ha desenvolupat tallers i maratons no-creatives en espais com a Can Felipa, Fabra i Coats, alRaso (UGR) o ArtLibris.

RELACIONAT

Exposició La fàbrica transparent

Del 30/05 al 23/06 de 2024 – M|A|C Presó

Aquesta exposició desplega una sèrie de paisatges que ens interroguen sobre la relació entre els videojocs i el treball, així com sobre el valor del temps i la imaginació. Si bé acostumem a pensar els videojocs com una activitat d’oci o un moment d’evasió, aquests cada cop s’assemblen més a un complement de la jornada laboral en la mesura que creem continguts o generem dades que altres empreses transformaran en perfils comercials, patrons conductuals o entrenaments per a eines d’intel·ligència artificial.

Al mateix temps, el treball adopta progressivament components dels jocs reconvertits en eines de control. Partides curtes, normes simples, rutines repetitives i un balanç meticulosament calibrat entre gratificació i frustració són els ingredients d’una nova ergonomia digital que conquereix les pantalles i confón els límits entre temps d’oci i temps de treball, entre improductivitat i hiperproductivitat. A la fàbrica transparent, es fa cada cop més difícil distingir quan som dins i quan som fora.

Amb Marta AzparrenRaquel Friera i Roc Parés, comissariada per Marc Villanueva Mir.