PANÒPTIC: FESTIVAL DE CINEMA DE MATARÓ

El Panòptic és un festival de cinema i arts visuals que mira el món contemporani posant l’accent en el binomi tecnologia-societat. La revolució digital està transformant radicalment els fonaments sobre els quals s’estructuren les societats modernes, a una velocitat tal, que gairebé no ens permet dedicar el temps necessari a entendre el que estem vivint i analitzar les conseqüències -negatives i positives- que aquest canvi de paradigma implica.

A través de l’audiovisual el Panòptic vols generar reflexió, debat i coneixement entorn del moment de transformació radical que com a societat estem vivint, analitzant l’status quo present i futur, i explorant també els possibles contrarrelats i resistències al mateix.

La tercera edició té lloc del 23 al 26 de setembre a l’antiga Presó de Mataró. Un espai històric que actualment acull diversos esdeveniments i propostes culturals de la capital del Maresme.

  • edició: 26, 27 i 28 de setembre de 2019 al Cafè del Mar, Mataró.
  • edició: 25 i 26 de setembre de 2020 al Cafè del Mar, Mataró.
  • edició: Del 23 al 26 de setembre de 2021 a l’antiga Presó de Mataró.

Andreu Meixide, Codirector de BccN Barcelona CC Film Festival, va dedicar unes paraules al naixement del festival, recollides dins l’instal·lació al M|A|C Espai, a la primera edició del festival, el setembre de 2019.

Llegeix el text aquí