Writing with fire

18 de juny a les 21 h — Foment Mataroní

Entrada: 5€

Informació

Sessió de Cloenda del Panòptic amb l’entrega dels premis de la Secció Oficial de Curtmetratges de la mà de Mockudrames, i la projecció de Writing with fire (Escrivint amb foc).

Sinopsi

En un camp com el de la informació, totalment dominat per l’home, emergeix a l’Índia l’únic periòdic dirigit per dones Dàlit. La cap de premsa Meera i les seves reporteres trenquen les tradicions i redefineixen el que realment significa ser poderós.

Nominada a l’Oscar al Millor Documental i gran triomfadora del Festival de Sundance, arriba en exclusiva “la pel·lícula sobre periodisme més inspiradora de la història” (The Washington Post).

Un poderós i necessari al·legat en favor de la llibertat de premsa i el feminisme que segueix la inspiradora història d’un grup de dones índies que, contra tot i contra tots, van fundar el primer mitjà periodístic format per un equip exclusivament femení. Juntes, lluiten contra la corrupció política, les màfies i la xacra del masclisme en una societat fortament marcada per un despietat sistema de castes.

Entrades

Fitxa

Direcció: Sushmit Ghosh i Rintu Thomas
País: India
Any de producció: 2021
Gènere: Documental
Idioma: Hindi i anglès amb subtítols en català
Duració: 93 minuts