Inside the red brick wall

25 de setembre a les 21 h — M|A|C Presó

Entrada: 5€

Sinopsi

Mai abans s’havia aconseguit retratar el conflicte social i les protestes del segle XXI amb una proposta formal que capturés el món de l’era digital amb tots els seus matisos i paradoxes. El col·lectiu de cineastes anònims Hong Kong Documentary Filmmakers aconsegueix fer-nos viure en primera persona els enfrontaments en la Universitat Politècnica d’Hong Kong al novembre de 2019. La muntanya russa d’emocions del muntatge està a l’altura de les grans pel·lícules d’acció i es va emportar el premi a la millor edició en IDFA 2020.

Els estudiants van plantar cara a l’abús de poder policial durant 13 dies de setge extenuant. La música va ser una sorprenent arma utilitzada tant pels estudiants com pels cossos policials, els joves disparen a màxim volum el trap “Fuck the popo” i la policia respon posant dues cançons pop, “Surrounded” i “Ambush From Tingues Sides”. Malgrat estar envoltats per la policia i sentir-se empresonats dins de l’edifici de maons vermells de la universitat, el xarxa brick wall, els estudiants ho van donar tot per mantenir viva la protesta. Les seves innovadores tècniques de lluita van marcar una fita en la història contemporània que va molt més allà d’Hong Kong.

L’estrena del film a Hong Kong va ser cancel·lada per les autoritats en considerar que podria violar la Llei de Seguretat Nacional imposada per Pequín al juny de 2020.

Entrades

Fitxa

Direcció: Hong Kong Documentary Filmmakers
País: Hong Kong
Any de producció: 2020
Gènere: Documental
Idioma: Xinés amb subtítols en espanyol
Duració: 88 minuts