Club de videojocs

31 de maig a les 19:30 h – M|A|C Presó

Activitat gratuïta amb reserva prèvia

Més informació

Una trobada dinamitzada per el Club de videojocs de l’Hangar on compartirem experiències de relació d’allò laboral en videojocs. Videojocs on simulem feines, videojocs que hem jugat dins de l’horari laboral, el farming i grinding quan ha suposat font d’ingressos i qualsevol història que vulguis compartir. En aquesta sessió xerrarem, jugarem i farem pica-pica.

Si vols participar pots compartir algun joc que ha estat vinculat de forma laboral en la teva vida o compartir alguna història que coneixis. Si podem intentarem instal·lar el joc que proposis, si no mirarem vídeos. No és obligatori aportar històries, pots venir i simplement participar xerrant i jugant.

El Club de videojocs és un grup informal de persones interessades en els videojocs no només com a formes d’entreteniment sinó també com a eines de coneixement, que es reuneixen periòdicament a Hangar per compartir una estona jugant i comentant videojocs i/o temes vinculats als videojocs. La tipologia d’aquestes reunions és variada: presentacions, debats, xerrades, trobades purament lúdiques… El club és obert a qualsevol persona interessada. No cal tenir cap experiència o coneixements previs sobre videojocs, i formar part no implica cap mena de compromís.

RELACIONAT

Exposició La fàbrica transparent

Del 30/05 al 23/06 de 2024 – M|A|C Presó

Aquesta exposició desplega una sèrie de paisatges que ens interroguen sobre la relació entre els videojocs i el treball, així com sobre el valor del temps i la imaginació. Si bé acostumem a pensar els videojocs com una activitat d’oci o un moment d’evasió, aquests cada cop s’assemblen més a un complement de la jornada laboral en la mesura que creem continguts o generem dades que altres empreses transformaran en perfils comercials, patrons conductuals o entrenaments per a eines d’intel·ligència artificial.

Al mateix temps, el treball adopta progressivament components dels jocs reconvertits en eines de control. Partides curtes, normes simples, rutines repetitives i un balanç meticulosament calibrat entre gratificació i frustració són els ingredients d’una nova ergonomia digital que conquereix les pantalles i confón els límits entre temps d’oci i temps de treball, entre improductivitat i hiperproductivitat. A la fàbrica transparent, es fa cada cop més difícil distingir quan som dins i quan som fora.

Amb Marta AzparrenRaquel Friera i Roc Parés, comissariada per Marc Villanueva Mir.