17 de juny a les 19:30 h — M|A|C Presó
Entrada: 3€
Informació
Com la pandèmia ha accelerat els processos de digitalització i les desigualtats associades?
Debat amb Jordi Clopés (Mataró Sense Fils), Judith Membrives Llorens (Lafede.cat) i Maria Padró-Solanet (Tècnica de recerca de la Fundació Ferrer i Guàrdia)
Sobre les convidades
Jordi Clopés Esteban. Professional de les xarxes de telecomunicacions des de fa més de 20 anys i membre de Mataró Sense Fils des de la seva creació el 2001. Des de l’activisme, ha participat en diferents projectes de promoció del programari lliure, la cultura lliure i les xarxes lliures com Guifi.net. Durant la pandèmia, junt amb altres companys, ha engegat un projecte tecno-social anomenat Cap estudiant sense Internet. L’objectiu del projecte és iniciar projectes locals que ajudin a garantir la igualtat d’oportunitats entre estudiants en l’àmbit de la connectivitat a Internet.
Judith Membrives i Llorens és graduada en comunicació i disseny multimèdia, amb especialització en investigació per a disseny. Màster de filosofia per a reptes contemporanis tecnocientíficis i actualment aspirant a doctorat en Societat, Tecnologia i Cultura. Investiga sobre les narratives al voltant del tecnosolucionisme en la implementació de la intel·ligència artificial a les administracions públiques i les contranarratives i pràctiques de resistència que sorgeixen a l’automatització de la societat. Treballa com a tècnica de digitalització a Lafede.cat, amb el focus de fomentar una digitalització coherent amb la justícia global, basada en la sobirania tecnològica i la justícia algorítmica. És també membre de la comunitat Algorights i professora col·laboradora a la UOC.
Maria Padró-Solanet. Tècnica de recerca a la Fundació Ferrer i Guàrdia, on ha col·laborat en projectes de recerca sobre la bretxa i les desigualtats sociodigitals. Ha tractat les desigualtats digitals posant un especial focus en la infància i joventut, la relació entre les desigualtats digitals i la participació, les estratègies i reptes que planteja la capacitació digital, i les iniciatives que s’estan duent a terme per lluitar per una major inclusió digital arreu de Catalunya i Espanya. L’objectiu de la seva investigació és plantejar propostes d’acció respecte a aquesta problemàtica social. És graduada en Sociologia (UAB) i actualment està finalitzant el Màster en Recerca i Intervenció Psicosocial (UAB).