Soy el cuerpo extraño que mira

30 de maig a les 21:00 h — M|A|C Presó

Activitat gratuïta

Més informació

Performance audiovisual amb edició i música en viu, un dels formats en els quals s’activa el projecte més ampli de Diari de fàbrica de Marta Azparren en el marc de l’exposició La fàbrica transparent. Un projecte audiovisual que reflexiona sobre la petjada del treball industrial en l’activitat artística a partir de l’encreuament de la mirada de Roberto Rossellini a «Europa’ 51», amb el pensament de Simone Weil i la seva descripció del treball fordista en el seu «Diari de fàbrica». Inclou aportacions vinculades a la Fàbrica de Can Marfà i l’Antiga Presó de Mataró, documentades especialment per l’ocasió.

El projecte en conjunt de Diari de fàbrica es presenta com un conjunt de registres, entrevistes, material d’arxiu, testimoniatges, gestos, vídeos, dibuixos, sons, accions i reflexions sobre el gest repetit de la fàbrica que es pensa com un repositori viu audiovisual susceptible de reactivar-se i reelaborar-se en instal·lacions, sessions de muntatge en viu o performances.

Activitat gratuïta

RELACIONAT

Exposició La fàbrica transparent

Del 30/05 al 23/06 de 2024 – M|A|C Presó

Aquesta exposició desplega una sèrie de paisatges que ens interroguen sobre la relació entre els videojocs i el treball, així com sobre el valor del temps i la imaginació. Si bé acostumem a pensar els videojocs com una activitat d’oci o un moment d’evasió, aquests cada cop s’assemblen més a un complement de la jornada laboral en la mesura que creem continguts o generem dades que altres empreses transformaran en perfils comercials, patrons conductuals o entrenaments per a eines d’intel·ligència artificial.

Al mateix temps, el treball adopta progressivament components dels jocs reconvertits en eines de control. Partides curtes, normes simples, rutines repetitives i un balanç meticulosament calibrat entre gratificació i frustració són els ingredients d’una nova ergonomia digital que conquereix les pantalles i confón els límits entre temps d’oci i temps de treball, entre improductivitat i hiperproductivitat. A la fàbrica transparent, es fa cada cop més difícil distingir quan som dins i quan som fora.

Amb Marta AzparrenRaquel Friera i Roc Parés, comissariada per Marc Villanueva Mir.