THE GIRLS ARE ALRIGHT

L’Orked i l’Ani, millors amigues des que van començar l’escola, no es veuen gaire sovint d’ençà que la família d’Orked s’ha mudat i ella estudia en un altre centre. Malgrat tot, segueixen sent amigues, així que, quan l’Ani rep una estranya proposta a través d’una app de cites on s’acaba de registrar, l’Orked és la primera persona a qui acudirà.
Aquesta és una història sobre els riscos de ser una adolescent en aquests temps estranys de bombardeig a Internet, en els quals les vides es connecten en tota mena de formes diferents.

Direcció: Gwai Lou

País: Espanya/Malasia

Any de producció: 2019

Gènere: Ficció

Idioma: Anglès

Subtítols: Castellà

 

EL DIRECTOR:

Gwai Lou (Espanya, 1982)

Gwai Lou (鬼佬) significa “dimoni estranger”, un argot cantonès comú per als occidentals. La gent va començar a anomenar-lo així com una broma quan va arribar a Malasia per primera vegada. Ara s’ha convertit en el seu nom.

Gwai Lou, per descomptat, no és el seu nom real. Però és qui va ser quan va deixar tot el que sabia enrere i va aterrar a l’altra banda del món després de molts anys de viatge. Gwai Lou és un Je est un autre, com va dir Rimbaud.

Actualment  es guanya la vida com a director de fotografia, però ha tingut moltes altres feines menys atractives. De família humil, mai va poder pagar-se els honoraris d’una escola de cinema, però, gràcies a l’educació pública, va poder anar a la universitat.

A l’edat de 12 anys va comprar una càmera de vídeo a terminis (amb permís dels seus pares) i va començar a “ensenyar-se” a fer pel·lícules. Com no en tenia ni idea, li va costar aprendre de si mateix. Quan tenia 15 anys, va acabar de pagar aquesta càmera. Per aquell aleshores, ja havia quedat obsoleta. La càmera és una bona metàfora de qui és. Fins a la data ha comprat 4 càmeres.

The girls are alright és el seu primer curtmetratge. Serà una part d’una sèrie dedicada al paper de les dones del sud-est asiàtic que actualment està desenvolupant amb la seva dona i parella creativa, Annabel Tiu.