THE CLEANERS

Ens endinsem al racó més fosc d’Internet; la neteja digital. Per primera vegada, descobrim el món dels anomenats “content moderators”, aquells que treballen per les grans companyies com ara Facebook, Twitter, Youtube i Google revisant cada imatge o vídeo potencialment ofensius que pengem a la xarxa. Qui controla el que publiquem, veiem i pensem?

Mentre les polítiques de permissivitat al web es redacten al modern i sumptuós Silicon Valley, la seu mundial des d’on es modera el contingut d’Internet és a Manila (Filipines), on desenes de milers de joves són contractats per “netejar Internet”, analitzant milers i milers d’imatges i vídeos en torns de deu hores de feina. Una reflexió que ens obre els ulls sobre el que hi ha darrera de la indústria de les xarxes socials i tot el que amaguen.

Direcció: Hans Block i Moritz Riesewieck

País: Alemania/Brasil

Any de producció: 2018

Gènere: Documental

Idioma: Anglès/tagàlog

Subtítols: Català

ELS DIRECTORS:

Hans Block (1985) és director de teatre, cineasta i músic. Va estudiar música (bateria) a la University of Arts de Berlín i és professor de direcció de teatre a l’Ernst Busch Academy of Dramatic Arts de Berlín.

Moritz Riesewieck (1985) és autor assagista alemany, guionista, director de cinema i de teatre. Va estudiar direcció teatral a l’Ernst Busch Academy of Dramatic Arts de Berlín. Anteriorment, va treballar com a ajudant de direcció al Schaubuehne am Lehniner Platz a Berlín.

PREMIS I FESTIVALS

Hot Docs, Canadà, 2018
It’s all True, Brasil, 2018
CPH:DOX, Dinamarca, 2018
IFF Rotterdam, Països Baixos 2018
Sundance Film Festival, EUA, 2018