EL DESCONCIERTO

Andrés, el Mòmia, té 15 anys i ha desaparegut. La policia investiga a l’institut on estudiava. Els alumnes silencien les bromes de les quals constantment era objecte, els professors diuen no saber res. L’única cosa en la que tots coincideixen és que Andrés era amic de Migue Baeza.

Migue va a la mateixa classe que Andrés. La seva mare l’obliga a anar a aquest col·legi elitista amb la vana il·lusió de procurar-li un futur millor. Però ell ho odia amb totes les seves forces, preferiria una i mil vegades anar a l’institut del barri obrer on viuen, com els seus veïns.

Migue tampoc vol saber res del Mòmia, fins que un dia els seus companys li prenen el lloc i no té més remei que asseure’s al costat d’ell. Així es com descobreix a la persona que hi ha darrere del noi incapaç de llegir sense quequejar i amb roba passada de moda. I, gairebé sense adonar-se’n, comencen a fer-se amics.

EL DIRECTOR

Javier Rodríguez Espinosa és graduat per l’Escac en l’especialitat de Direcció. Va completar la seva formació becat a l’EICTV de San Antonio de los Baños. Els seus curts compten amb 20 premis i més de 100 seleccions en festivals com Sitges, Festival de Màlaga, Medina del Campo, Versión Española, L’Alternativa, Mecal, etc. Amb experiència com a realitzador de publicitat, videoclips i televisió, també treballa en la realització de festivals (Starlite) i gires de grups de música (Amaral, Izal, Vetusta Morla). A més ha treballat com script en llargmetratges (El Intercambio) i sèries de televisió (Snatch, La quese avecina, El Pueblo).