JUBILACIÓN ANTICIPADA

JUBILACIÓN ANTICIPADA

Després d’una dura vida de treball, a Servando a la fi li ha arribat el moment de gaudir amb tranquil·litat la seva jubilació. Ha estat un complidor contribuent a les arques de l’Estat i fins i tot ha aconseguit una modesta xifra d’estalvi mitjançant un pla de pensions privat. Però per a poder gaudir d’això encara ha d’enfrontar-se a un últim tràmit: la validació definitiva del seu accés a la jubilació per part de la burocràcia estatal.

Direcció: Alberto Rodriguez de la Fuente

País: Espanya

Any de producció: 2018

Gènere: Ficció

Idioma: Castellà

Subtítols: —

 

EL DIRECTOR:
Va néixer a Gijón el 1979. El 1999 es va diplomar en Guió de Cinema i Televisió a l’Escola TAI, Madrid. El 2004 es va llicenciar en Comunicació Audiovisual a la Universitat Complutense de Madrid. El 2008 es va graduar en el Màster en Documentació Audiovisual a la Universitat Carlos III de Madrid.
Ha rodat com a director i guionista La reconversión de las gaviotas (2005), Darío y Verónica (2006) –Premi Nous Realitzadors del Principat d’Asturies en el Festival de Cine de Gijón y premi Telemadrid/La Otra a la Semana del Cortometraje de la Comunidad de Madrid-, Al tercer día (2009), Yo no soy como tú (2013) i La llamada (2016). Tots han tingut recorregut en festivals de cinema nacionals i internacionals. Jubilación anticipada (2018) s’ha alçat amb el Premi al Millor So en el Jamesonnotodofilmfest. Ha anat compaginant la seva labor com a director i guionista de curtmetratges amb diferents treballs com a documentalista audiovisual per a sèries televisives com Tierra de lobos (Multiparki Ficción/Boomerang TV) per a Telecinco o per a empreses i institucions com a Ràdio Nacional d’Espanya, Digital+ o Filmoteca Espanyola.
Ha escrit guions de campanyes publicitàries per a empreses i institucions com l’Oficina Espanyola del Parlament Europeu, Principat d’Astúries, Ajuntament de Gijón o el Real Sporting de Gijón. També s’ha especialitzat en els últims anys com a editor i gestor de continguts audiovisuals, labor que actualment segueix acomplint.